stay hungry, stay foolish

de Facebook wereld

De laatste tijd begin ik Facebook meer en meer te waarderen. Daarvoor wat het voor mij ‘just another network’, maar de krachtige tools die erin zitten blijken toch wel erg makkelijk in gebruik te zijn. het is dus niet voor niet dat het wereldwijde aandeel nog steeds blijft oplopen.

Facebook verbindt mensen, helder. En dat over de hele wereld, ook helder. Maar wat als je alle gebruikers en diens verbindingen over de hele wereld, zou visualiseren, wat ga je dan zien? Het volgende plaatje, gemaakt door Facebok zelf is het resultaat daarvan.

En vergelijk dat maar eens met het ander tof beeld, een paar jaar geleden door NASA gemaakt, dat de wereld bij nacht laat zien. Wat is hier uit te leren? Waar veel verlichtingis, is veel Facebook? Kun je de economische centra van de wereld vinden door te kijken waar men Facebook veel gebruikt én veel verlichting aan heeft staan? Of simpelweg, waar de meeste mensen wonen? Ik denk dat het vooral met welvaart te maken heeft. Welvaart uitgedruk in zowel licht als internet.

2 Responses to “de Facebook wereld”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS