stay hungry, stay foolish

e-mail adres bij Marktplaats wijzigen

Onlangs wilde ik bij Marktplaats mijn e-mail adres wijzigen. Gewoon omdat ik dat wil en me dat logisch leek dan het kon én omdat ik dan hetzelfde adres kan gebruiken dat ik ook voor PayPal gebruik en dat is handiger gebleken. Maar ik kon niet vinden waar die optie te vinden was. Sterker nog, ze zeggen dat het niet kan.

Nu kan dat natuurlijk wel, maar dan ben ik mijn ‘reputatie’ kwijt, want er staat nu netjes bij mijn advertenties dat ik reeds meer dan 4 jaar gebruiker ben. Dus die 4 jaar wil een beetje zeggen dat ik het serieus nee, of in ieder geval geen oplichter ben die even snel een accountje heeft aangemaakt.

Daarnaast heb ik me ook als gecontroleerde gebruiker geregistreerd, hiervoor moet je wat gegevens van jezelf hun kant opsturen, (verklaring, legitimate en bankafschrift) en krijg je nog een extra stukje ‘reputatie’ en dus hopelijk vertrouwen van de kopers. Die kunnen bij twijfel namelijk gebruik maken van de kopersbescherming.

Nu is het plan van het wijzigen van mijn e-mail adres gelukt, echter helaas maar gedeeltelijk, Ik moet mezelf weer even als gecontroleerde gebruker registreren.

Het plan werkt als volgt, het is vrij eenvoudig:

 1. Log in.
 2. Plaats een nieuwe advertentie.
 3. En dan kun je al bij de eerste stap je e-mail adres wijzigen die gekoppeld is aan deze advertentie.
 4. Je hebt nu een nieuw account met je nieuwe e-mail adres én je oude wachtwoord.
 5. Je heb nog steeds het aantal jaren dat je actief bent bij je naam in de advertentie staan.
 6. Eventueel even opnieuw de aanvraag doen om gecontroleerde gebruiker te worden.
 7. Klaar!

Of dit de bedoeling is weet ik niet, maar ik heb het nergens eerder gelezen. Maar het werkt wel.

10 Responses to “e-mail adres bij Marktplaats wijzigen”

 1. Janneke

  Ik heb deze post via Google gevonden en op Marktplaats uitgeprobeerd, maar helaas werkt dit trucje nu niet meer. Bij het wijzigen van je e-mailadres krijg je automatisch een nieuw account, en moet je ook een nieuw wachtwoord opgeven. Vervolgens ben je helaas ‘1 dag actief op Marktplaats’ in plaats van de ‘meer dan 5,5 jaar’ die ik inmiddels verzameld had. Gelukkig bestond het oude account nog wel, dus dan ga ik toch maar daarmee verder.

  Reply
 2. Lutgerink11

  Heb het geprobeert, echter zie je dan 1 dag actief op Marktplaats

  Reply
 3. Evelyn_casio

  hulp! dringend! mijn hotmail account is gehacked. Er lopen heel veel (1700) advertenties op marktplaats via dit account. Wat nu? Als ik mijn email adres wijzig dan moet ik een link clicken op mijn gehackte account. Hulp! Ik kan gewoon niet nog een keer de 1700 opnieuw moeten doen. Heeft ieman een idee?

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS