stay hungry, stay foolish

Evernote wordt beter en beter

De afgelopen 2 jaar hebben bij Evernote, naar eigen zeggen, volledig in het teken gestaan van het zo goed mogelijk ontwikkelen van een techniek die het eenvoudig en veilig maakt om al je notities te verzamelen, te beheren en doorzoekbaar te maken. Zelfs ingescande documenten en handgeschreven notities kunnen worden verwerkt.

Het aantal gebruikers is wereldwijd al over de 3 miljoen heen. Dit zonder reclame en échte promotie, maar door een goed product te bieden met de juiste filosofie erachter. De open- en eerlijkheid, je kunt altijd en overal bij je eigen aantekeningen, als je weg wilt bij Evernote dan kan dat door alles te exporteren en over te stappen naar een ander systeem. Je bent en blijft dus zelf eigenaar van alles wat je in Evernote zet. En hier op Lifehacking.nl zijn we ook behoorlijk fan ervan.

En deze week heeft Evernote een grote stap voorwaarts gezet door de breedte te laten zien. De API die beschikbaar is en die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om gebruik te maken van Evernote, en hun producten eraan te koppelen is door de Evernote Trunk duidelijker geworden. Er zijn scanner die met 1 druk op de knop naar Evernote scannen. Laptops waar Evernote standaard op staat geïnstalleerd en software die koppelingen maken met je eigen notities in Evernote.

Wil je alvast kijken wat er allemaal te vinden is in de Evernote Trunk, die ook in de applicatie zit als je de update heb geïnstalleerd, dan kan dat op www.evernote.com/about/trunk.

En daarin kwam ik ook nog eens eens een leuke alternatieve manier tegen van het verspreiden van je eigen content, bijvoorbeeld dat van Coolhunting. Die hebben een map gedeeld met daarin nieuwsartikelen die je dus in je eigen Evernote kunt lezen. Hiermee zijn natuurlijk veel en veel meer leuke dingen te verzinnen. Zoals ik mijn lijstje met gelezen boeken bijhoud voor de buitenwereld, hoewel shelfari.com daar ook heel erg goed voor is, of de wensen die ik nog heb voor mochten mensen me wat leuk gunnen.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS