stay hungry, stay foolish

Google Buzz

Gisteravond is het aangekondigd, en gelijk ook maar geïnstalleerd bij de eerste mensen in de Inbox van Gmail, Google Buzz. Een heel goed bewaard geheime nieuwe dienst/feature, iets wat ze dus beter doen dan Apple.

Google Buzz dus, de nieuwe dienst die duidelijk maakt wat op dit moment belangrijk is of in ieder geval belangrijk gaat worden op het web. Live updates en locatie.

Want eigenlijk stapt Google in het spoor van Twitter en Facebook en Hyves en alle andere sociale netwerken door de gebruiker de kant te geven live te laten zien wat hem of haar bezighoud. Of dat nu een YouTube video is die geupload is, een foto die op Flickr of Picasaweb is geplaatst of een Twitter bericht is (dat is er namelijk aan te koppelen), het laat contact zien wat mensen bezighoud en meyt de mogelijkheid om erbij te vertellen waar dat gebeurt a la Foursquare.

Dus Google probeert een inhaalslag op al deze losse diensten te doen? Of hebben ze hier de gouden ticket in handen door het terloops aan het publiek aan te bieden / op te dringen?

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het sociale live web een blijvertje is en zelfs nog groter gaat worden dan zoals het nu is, denk ik dat het nog wel een poosje gaat duren voordat het écht mondiaal gaat leven. Er blijft nogal wat achterdocht en argwaan bij velen als het om privacy gaat en dat kan ik me goed voorstellen, hoewel ik me er zelf niet zulke zorgen om maak. Anders Twitter ik ook niet zo veelvuldig.

4 Responses to “Google Buzz”

 1. @hvdklauw

  Heb hem meteen weer uitgezet. Zag er voor persoonlijke doeleinden het nut niet echt van in.

  Werk gerelateerd lijkt het me wel handig (handiger dan Wave waar iedereen je tekst kan aanpassen :S) om discussies te voeren over features voor een website. Gewoon direct met de klant

  Reply
  • buxx

   Gedeeltelijk begrijp ik dat heel goed, maar ik zie wel een goede kant voor deze vorm van integratie van live vs. mail vs. social.

   Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS