stay hungry, stay foolish

het kleiner scherm experiment

Thuis ben ik verbonden met de wereld via een MacBook en een iPhone en als ik thuis ben staat de MacBook eigenlijk ook wel aan en dat zal bij vele anderen niet anders zijn. Het biedt alle handigheden die daarbij horen, chat, voor als iemand mij nodig heeft, het internet dat op veel dingen een antwoord heeft en entertainment in de vorm van een muziekje, een podcast of een film.

Maar vanaf morgenavond zal een klein experiment plaats gaan vinden in mijn huis, nou ja experiment. Een gedwongen aanpassing in mijn leven. Het scharnier van de MacBNook moet even nagekeken worden bij de MacMe. Hij kraakt nogal en dat kun je beten spoedig laten maken, helemaal nu er nog garantie op zit.

Nu ben ik niet helemaal disconnected van de techniek en het internet. Ik heb de iPhone nog, ik zal me dus moeten redden met de informatie die ik kan bereiken via een 85% kleiner scherm. Lijkt me heel erg haalbaar, we gaan het wel zien.

Als ie terug is, kan ik gelijk op zoek naar een testversie van Adobe CS5 om daar eens naar te kijken. Hoewel, ik heb nu legaal een CS4 draaien, dus of dat nu wel zo slim is, nog maar even over nadenken.

Uodate dag 1: naast een paar zaken die ik had kunnen doen, wat bestanden uitwerken, heb ik het nog niet gemist. Geen informatie gemist en wat ik wilde weten heb ik prima op de iPhone kunnen zoeken en vinden. Aan het einde van de avond was de accu wel behoorlijk leeg en moest ik op zoek naar een manier om wat extra prik in de telefoon te stoppen. De reisstekker sie altijd gebruikte bleek niet met te werken en ligt dus inmiddels in de vuilniszak, maar de usb poort op de Xbox bleek ook prima dienst te doen als oplader. Zo heeft Microsoft dus gezorg voor het functioneren van Apple. Hoe vriendelijk is dat.

Dag 1: De eerste dag zonder MacBook thuis was niet heel erg wennen, het eigenlijk wel verfrissend. Even geen afleiding en ongein. Ik ben maar een film gaan kijken en wat dingen door gaan lezen die ook nog lagen. Vooral dat laatste was dus wat gedwongener dan nodig zou moeten zijn, moet ik écht vaker doen. Lekker op de bank lezen vanaf papier in plaats van altijd vanaf het beeldscherm. Een stuk rustiger. Nadeel was dat ik niet even wat uit kon werken was nog lag, maar dat kan ook prima volgende week, dus ook wat dat betreft geen paniek.
Het enige nadeel was de iPhone, die aan het einde van de avond zo goed als op was qua accuspanning. En de reislader deed het niet. Die ligt dus al in de vuilnisbak. Maar gelukkig was daar Microsoft, in de vorm van de XBOX, om de Apple, de iPhone, van wat prik te voorzien middels de USB poort. Dank je vor het redden van mijn wekker voor de volgende dag.

Dag 2: Geen probleem, ik was niet thuis deze avond, dus heb het toetsenbord niet gemist.

Dag 3: There was nog day 3. Want in de middag belde MacMe reeds dat ie gereed was. Dus geen gemis meer. Wat ik wel merkte is dat ik automatisch dingen ging doen in de avond. Dat was dus gelijk mooi een reminder voor mezelf om daar wat op te gaan letten en ook maar eens te lezen vanaf papier in de avond. Dat is namelijk eigenlijk stiekem best wel een heel stuk lekkerder.

2 Responses to “het kleiner scherm experiment”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS