stay hungry, stay foolish

hulp op afstand bieden

Remote desktop, zodat je op afstand een computer kunt bedienen, bestaat al jaren, zo niet eeuwen, maar dat het zo eenvoudig is, tegenwoordig in ieder geval, dat is wel heel erg nieuw.

Onlangs kwam ik Teamviewer (Mac/Win/Linux/iPhone) tegen en dan heb ik gelijk aan test onderheven. Na een snelle installatie thuis en op het werk werkte het al gelijk naar behoren, het deed wat het beloofde en ook nog eens vreselijk eenvoudig. Tijd om het in het échte veld te testen en er achter te komen wat de echte reden waarom dit programma nu zo briljant is.

Ik heb het op de MacBook van m’n pa geïnstalleerd met enkel de mededeling dat hij dat icoontje in de dock even aan moest klikken als ie weer eens een vraag had en hij op het punt stond mij erover te gaan bellen.

Wat hij enkel hoeft te doen is het programma te starten en mij de nummers in de blauwe balkjes per telefoon door te geven. Een ID om de comuter te identificeren en een wachtwoord/pincode. Dat voer ik in in mijn versie van Teamviewer en een paar tellen later bedien ik de computer die 30 kilometer verderop staat. Maar dat kan natuurlijk ook 5 meter of een ander werelddeel zijn.

Werkelijk ideaal, ik wijs zo de dingen aan op het scherm terwijl ik per telefoon aan hem uitleg. Klik op de dingen die even veranderd moeten worden en m’n pa was weer helemaal blij. Dus ook op afstand en via internet kan ik dus dé ideale zoon voor hem zijn, behulpzaam.

Er zijn twee versies die je kunt downloaden:

 • De volledig versie, waarmee je zowel je scherm kunt delen als andere computers over kunt nemen.
 • En de klant versie, die extra klein is en die enkel toegang geeft tot de computer en nóg eenvoudiger is dan de uitgebreide versie.

2 Responses to “hulp op afstand bieden”

 1. Toh

  had het laatst ook met een windows pc.. ik vanaf mijn mac had gewoon den complete besturing. ging ook vrij snel ook. weinig haperingen

  dank voor de tip toen nog

  Reply
 2. buxx

  Goh, oh ja joh? =] Wat een slim mannetje zeg, die je die tip heeft gegeven =]

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS