stay hungry, stay foolish

ik heb het geprobeerd, FarmVille

In een opwelling was ik onlangs begonnen met FarmVille, het veel gespeelde spelletjes binnen Facebook waarin je je eigen boerderijtje kunt bouwen en moet onderhouden. Je kunt er gewassen zaaien en vervolgens weer oogsten waardoor je geld verdient om dingen mee te kopen. Een paar opstapelde pixels die een iets mooier boerderijtje moet voortellen om in aanzien bij je Facebook vrienden te stijgen in aanzien, of een tractor die het je gemakkelijker maakt om de pixeloogst binnen te halen.

Ik ben begonnen met de iPhone versie, een keer op de bank. Leuk en eenvoudig, maar ook erg klein. Dus door op de Mac, groter scherm en wat overzichtelijker. Plantjes gepoot en afgewacht. Vervolgens netjes op tijd weer van het land gehaald en weer een nieuw gewas erin. Ik begon de lol ervan door te krijgen, want de bankrekening in FarmVille begon zich te vullen.

Inmiddels had ik ook wat buren gekregen, mensen die ik ken op Facebook en alles ging zo door. Totdat ik de combinatie web / mobiel ging gebruiken. Dingen die ik op het web deed, waren mobiel ineens niet meer gedaan en vanaf dat moment begon het in de soep te lopen. Daar heb ik me aan mijn eigen belofte gehouden om het niet langer dan een week te proberen. Puur en enkel om te kijken wat de lol ervan is en uiteindelijk dit artikel erover te schrijven.

Het kost zoveel tijd en je schiet er zo niets mee op, dat, plus dat het technisch tussen de mobiele versie en de webversie niet goed werkt, was reden te meer om het erbij te laten. Maar zo denkt niet iedereen erover blijkt.

Het bedrijf eracht is inmiddels met miljoenen tegelijk aan het cashen, want er zijn wereldwijd maar liefst 80.000.000 (tachtig miljoen!) gebruikers, vaarvan 30.000.000 (30 miljoen!) dagenlijk dit tijdrovende ‘spelletjes’ spelen.

Zynga, het bedrijf dat FarmVille exploiteerd, verdient doordat je extra opties kunt kopen met echt geld. Om je de digitale plantjes sneller te laten groeien bijvoorbeeld. En als je even bedenkt dat de gemiddelde spelers 15 minuten van de dag besteden aan hun boerderijtje er blijkbaar voldoende mensen zijn die écht geld hierin pompen, lijkt het er niet op dat ze snel zullen stoppen met dit spel.

Het is eigenlijk World Of Warcraft voor de huisvrouw. Die overdag liever achter de computer zit dan soaps kijkt. Want deze week bereikte me het nieuws dat As The World Turns, na 54 seizoenen ermee stopt. Waarvan het internet als een van de redenen werd gegeven, van de verminderde populariteit.

Hieronder kun je zien hoe mijn lapje muffe dorre pixels er momenteel bij ligt en vindt het het wél een leuk ‘spel’ en zoek je nog meer tijdverdrijf, klik dan hier, voor meer Facebook spellen, mij in ieder geval niet gezien.

5 Responses to “ik heb het geprobeerd, FarmVille”

  • buxx

   Is inderdaad een heel stuk mooier dan die dorre pixels, maar kost ook weer voldoende zie ik.
   Was jij daar jaren geleden ook niet mee bezig, heb ik ooit ook nog een geprobeerd meen ik.

   Reply
   • Max

    Recentelijk, en nog steeds. Dat ik daarmee bezig ben, dat is. Of jij er wel eens mee bezig bent geweest, weet ik uiteraard niet. =]

    Jaren geleden was het Homeworld, misschien dat je daarmee in de war bent.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS