stay hungry, stay foolish

internetsnelheid testen via YouTube

Zo heel af en toe merk ik dat de snelheid van het internet daalt tot een niveau dat me doet denken aan vroeger, toen we nog moesten inbellen om verbindingen te krijgen met de wereld. Nu komt het niet al te vaak voor, maar mocht het gebeuren dan kijk ik gelijk even op een site als speedtest.nl of speedtest.net Gelukkig duurt zo’n dip nooit lang en is de snelheid weer snel op gang.

Maar met een meting als deze weet je dus alleen de snelheid van het moment. Handig om even te kijken of het aan je internetverbinging ligt of aan iets anders. Maar, wil je weten wat je gemiddelde snelheid is, dan is dat niet handig.

Dat, met het gegeven dat een gemiddelde internet gebruiker zo af en toe en soms wel vaker een filmpje op Youtube bekijk én dat Google alles bijhoud wat we online via hun servers doen, maakt het voor hun natuurlijk ook mogelijk om iets op het gebied van snelheidsmetingen te doen.

En daarom kun je inmiddels op www.youtube.com/my_speed bekijken wat je gemiddelde snelheid is en of je dus krijgt wat de internetboer belooft te leveren. Nu meten ze alleen de snelheid waarmee je op YouTube video’s bekijken, maar het geeft een goede indicatie. Het zou zelf voor een grotere transparantie kunnen zorgen op het gebied van dnelheiden van ISP’s

2 Responses to “internetsnelheid testen via YouTube”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS