stay hungry, stay foolish

luchtfoto’s maken met de Swinglet van Sensefly

Het blijft magisch, dat Google Maps en Bing Maps, hoe kan het toch dat de hele wereld in kaart is gebracht en zelfs met luchtfoto’s? Ondanks dat de techniek steeds verder gaat en het dus steeds gewoner wordt blijft het bijzonder. Maar juist doordat het zo gewoon aan het worden is en je je er niet meer over verbaast,  verwacht je soms zelfs dat het allemaal nog actuele en beter kan. Want de beelden in Maps zijn altijd verouderd.

Maar je kunt het, hopenlijk zeer binnekort, ook zelf gaan doen, die luchtfoto’s.

Luchtfoto’s kun je op verschillende manieren zelf (laten) maken:

  • Lucht foto vanuit een vliegtuig, het origineel, maar zeer prijzig.
  • Semiluchtfoto vanaf een enorm statief, heel slim om lage luchtfoto’s te maken.
  • Foto’s vanuit een vlieger, zeer flexibel in te zetten.

Maar naast deze lijst is er iets heel erg nieuws, fotografie vanuit een miniatuur vliegtuigje, de Swinglet van het Zwitsese bedrijf Sensefly. Nu kan iets dergelijks al langer, met een radiografische helicopter voorzien van een camera bijvorbeeld, maar deze Swinglet gaat een stuk verder. Het werkt allemaal vrij automatisch, het vliegtuigje stijgt zelf op, de vliegroute is via de computer maken en aan te passen, hij fotografeert ondertussen en land aan het einde ook weel helemaal automatisch.

Perfect om snel een omgeving in kaart te brengen, met hyperactuele luchtfoto’s.

De video hieronder legt het allemaal uit, ik weet het zeker: “I want one of those!” Ik zie hier behoorlijk wat mogelijkheden in namelijk.

2 Responses to “luchtfoto’s maken met de Swinglet van Sensefly”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS