stay hungry, stay foolish

minecraft, simpel en toch wel heel erg leuk

Ondanks de waarschuwingen van bright.nl ben ik gisteravond in de val gelokt door Minecraft. Het is mijn eigen schuld, ik heb de waarschuwing nog zo goed gelezen maar ben toch doorgegeaan en gelijk via PayPal de 9,95 betaald voor het spel.

En, hoe simpel het spel er ook uit ziet, het is leuk, heel erg leuk gedaan en verslavend.

De wereld bestaat uit grote blokken, pixels, van verschillende materialen. Zand, modder, steen, hout en dat soort zaken. Die kun je verzamelen om er dingen van te maken. Scheppen, fakkels, pikhouwelen en zo, waardoor je sneller en gemakkelijker kunt werken. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, alles kan en alles mag. De ontwikkelaar verbaast zich zelf er ook over, wat mensen allemaal wel niet verzinnen en kunnen met zijn spel.

Je kunt het zowel in je eentje spelen of samen, online. Maar daar ben ik nog niet beland, ik heb het vooralsnog lokaal gehouden. De servers aan de kant van Minecraft schijnen het ook nogal druk te hebben, want het spel is in zeer korte tijd nogal populair geworden.

En het mooiste is nog wel, dat het niet een ongelofelijk mooi spel is qua uiterlijk, maar het heerlijk minimalistisch en behoorlijk back-to-basic is, zoals je het vroeger speelde. Daarnaast is het grotendeels een 1-mans project. Ook wel leuk om te weten om een behoorlijke lading extra waardering voor dit spel te ontwikkelen.

3 Responses to “minecraft, simpel en toch wel heel erg leuk”

 1. Harro

  Zeker zeer verslavend.

  Multiplayer: tc.grum.nl

  Wel even je viewing distance op medium/laag zetten.. anders crash the gegarandeerd..

  Reply
 2. buxx

  Hebben we hier te maken met een medespeler?

  Ben benieuwd wat de multiplayer gaat brengen. Kun je dan samenbouwen of werk je tegen elkaar?

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS