stay hungry, stay foolish

Spotify beschikbaar in Nederland

Al een poosje is Spotify bezig in den buitenlanden om aandeel in het muziek luisteren te winnen en zeker niet onverdienstelijk. Helemaal nu de dienst sinds vandaag voor het eerst beschikbaar is in Nederland. Het is namelijk een supertool. Maar wat is het nu eigenlijk?

Heel simpel eigenlijk, een applicatie waarmee je muziek kunt luisteren via het internet, zonder downloaden. That’s it. Simpel een eenvoudig. Zonder de muziek te hoeven downloaden of te kopen. Alles staat namelijk op de servers van Spotify zelf. Klaar om naar te luisteren.

Maar hoe kan dat? Dat kost toch geld? Dat kan, maar hoeft niet. Je kunt ervoor kiezen om zo’n € 10,- te betalen voor alle opties, maar als je met wat minder opties, zoals het offline luisteren, onderweg op de iPhone luisteren, geen reclames tussendoor en dat soort dingen, voor lief neemt, is het een prima optie om snel en eenvoudig naar alles te luisteren waar je zin in hebt.

En heb je al een behoorlijk collectie in een ander programmatje staan, met nette playlists enzo, dan kun je via playlistify.org je playlist overhevelen naar Spotify. En vervolgens, alsof het nog niet tof genoeg is, kun je ook muziek en je playlist delen met anderen. Zo is de mijne hier te vinden.

Leuk, enthousiast en tof tot nu toe, maar hoe het in het normale gebruik gaat worden weet ik natuurlijk nog niet. Want ik heb mijn audiobooks en podcasts ook nog. Maar ik zie het zeker als een mooie aanvulling voor als er gewoon muziek geluisterd moet worden om het muziek luisteren. En daarnaast gaan ook de geruchten dat Apple’s iTunes binnenkort een vergelijkbare dienst gaat beginnen na de overnamen van een dergelijke dienst. Maar voor nu werkt het dat is het belangrijkste.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS