stay hungry, stay foolish

tactisch banners plaatsen

Sinds kort gebruik ik Chrome, de webbrowser van Google en ondertussen lees ik dat ze qua aandeel in al voorbij Safari is gegaan en staat het op de derde plek achter Internet Explorer en Firefox.

Het zal vooral komen door de campagne die Google met z’n zakken vol met geld aan het voeren is, denk ik. Naast het feit dat de browser ‘laser beam blasting fast’ is. Op hun eigen pagina’s hebben ze al een poosje banners staan en inmiddels is de offline wereld ook volgehangen metreclameuitingen. Posters in de abri’s, op grote reclamezuilen en zelfs op van die enorme 3-hoeksborden langs de snelwegen. Ik ga ervan uit dat iedereen ze wel heeft zien hangen in den lande.

Maar ook banners op andere websites, dan die van Google zelf. Bijvoorbeeld op die van Marktplaats. Want zo kwam op de inspiratie voor dit artikel. Let hierbij vooral even hoe je met wat overleg een supermooi resultaat kunt krijgen. Blijkbaar zijn ze weer vriendjes, Google en Marktplaats, nadat ze een poosje geleden uit elkaar zijn gegaan.

Het is zeker eentje die netter en opvallender is dan een complete ‘page takeover’. Hoewel ze dat dan weer bij de Spits en Metro hebben gedaan, dus het aanhalen van die reden is compleet onzin, maar goed.

5 Responses to “tactisch banners plaatsen”

 1. Jordy

  Ik heb de afgelopen week dus ook even intensief Chrome gebruikt, maar ben sinds gisteren weer terug bij Firefox. Bij mij werd Chrome juist slakken-traag! Ik moest de zo gehypte DNS pre-fetching uitzetten en een instelling in Windows veranderen om weer wat snelheid terug te krijgen, maar het bleef traag. Heel vreemd, maar ik ben niet de enige kwam ik achter op het net.

  Reply
  • buxx

   Hier nog geen last, we gaan het merken.
   Bij Firefox merk ik trouwnes dat het ook vooral aan de extensies ligt, maar die maken het nu net zo vreselijk gemakkelijk.

   Reply
   • buxx

    Dat werkt dus nog?
    Heb ik wel gehad en dat werkte toen ook, maar heb toch liever de officiele release versie.

 2. Marcel

  Ik werk er ook al weer een tijdje mee en het bevalt mij nog altijd goed. Had in FF te veel extensies gepropt waardoor het een traag programma werd. Denk dat ik voor Chrome maar van de extensies afblijf anders zit ik weer met die traagheid. :)

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS