stay hungry, stay foolish

weg met die muis, welkom pennetje

Teken op de computer is niet gemakkelijk, de muis reageert altijd iets minder soepel als je zou willen en het resulteert dus vaak in hakkelige lijnen. Nu ben ik niet een kei in het tekenen vanuit de losse hand, helaas, maar een beetje soepel retoucheren en bijwerken in Photoshop is toch wel vreselijk handig.

Gelukkig heeft Wacom daar al jaren een oplossing voor in de vorm van een tekentablet met pennetje die de functie van de muis overneemt. Doordat je een pannetje vast hebt, kun je intuïtiever werken en soepeler tekenen. Perfect voor werken in Photoshop dus en daar ie dan ook veelvuldig voor gebruikt.

Wacom Bamboo
Echter, afgelopen week heb ik een Wacom Bamboo getest en ben ik erachter gekomen dat het niet alleen voor tekenen, maar ook het webbrowsen, navigeren door de computer en alle andere dingen op de computer vreselijk soepel werkt.

Pen
Net als elke Wacom tekentablet kun je de Bamboo met het pennetje bedienen, voorop zit een drukgevoelige punt waardoor het bij het tekenen en retoucheren net aanvoelt of je een potlood of penseel vast hebt. Het reageert precies zoals je wilt. Achterop zit zelfs een gummetje, waarmee je snel weer dingen kunt wegpoetsen, zoals een… jawel, een gummetje.

Touch
De versie die ik heb getest was de Pen & Touch, dus naast het pennetje, de naam verklapt het eigenlijk al, is/was ie ook met de vingers te gebruiken. Met het touch deel, wat snel aan en uit kunt zetten met een van de knopjes op de tablet, kun je net je vingers de cursor bewegen, net als een touchpad op een laptop. En dat niet alleen, net als op de MacBook kun je ook met een paar simpele combinaties nog gemakkelijke gebruik maken van deze functie. Door met twee vingers te slepen in een website, scrollt het ventser. Zodat je niet per sé de scollbalk aan de rechterkant hoeft op te zoeken. En ook inzoomen en roteren werken, net als op de MacBook of op de iPhone. Vrij briljant dus allemaal.

De praktijk
De eerste dag was nogal wennen, ik heb toen vaak de pen aan de kant gegooid om de muis er weer bij te pakken om sneller te kunnen werken. De dag erna heb ik mezelf gedwongen vaker en vaker de pen op te pakken totdat ik nar een dag of 2 volledig gewend was en vrijdagmiddag met tegenzin heb afgekoppeld van de computer. Ik was er volledig aan gewend geraakt namelijk waardoor ik nu op zoek ga een slimme deal om er eentje voor mezelf aan te schaffen.

5 Responses to “weg met die muis, welkom pennetje”

 1. Mel

  bestel je dan gelijk ff een setje refill-stiftjes voor me?
  Man, die punt is echt vet afgeslepen!

  Reply
 2. Mel

  zus belde me net al, dat het een kattig bericht was.
  Niet zo bedoeld overigens! Fijne dag!

  Reply
  • buxx

   Geen idee eigenlijk, Wacom is weer weg, dus kan het nog niet testen. Wellicht later als ik er zelf eentje heb.

   Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS