stay hungry, stay foolish

het G20 sociaal netwerk

De wereldleiders, die in de G20 zitten, hebben gewoon hun eigen Facebook-achtige omgeving waarbinnen ze onderling communiceren. Statusupdates posten, vertellen waar ze zijn en discussies voeren.

Het klinkt vreemd, dat dat gewoon gebeurt, maar eigenlijk is het ook niet meer dan logisch. Want waarom zou het hele ‘sociale netwerk gebeuren’ voor de gewone man zijn en niet voor de mensen die toevallig een andere positie in het leven bekleden? Sterker nog, wellicht is het voor dergelijke functionarissen wel veel en veel belangrijker om snel contact met elkaar te hebben.

Maar, er is wel degelijk een hele goede rekening. Eentje waar iedereen gelijk aan zal moeten denken. De veiligheid.

Echter men overlegt ook heel wat af in de politiek per SMS, Ping en Twitter. Allemaal losse netwerkjes die ook voor de burger beschikbaar is en dus niet speciaal voor dit doel is ingericht en dus beveiligd. Een poos geleden waren de  voicemails van wat politici gekraakt, en ook lekt er zo af en toe een e-mail. Dus waarom niet een netwerk, zpciaal voor dit doel en daar dus ook speciaal voor beveiligd. Ik heb geen verstand van digitale beveiliging, maar volgens mij kun je het beter zo doen, dan ze allemaal hun eigen netwerkje laten kiezen.

Het bedrijf, OpenText, dat het netwerk levert maakt er dan ook geen geheim meer van dat ze voor de G20 werken en laat het trots zien in het lijstje met klanten en dat betekend dus ook, dat je als ‘gewoon’ bedrijf, een vergelijkbaar netwerk kunt krijgen als Obama, Medvedev, Merkel en Cameron. Of het ook echt werkt weet ik niet, ik weet wel dat het er ouderwets en behouden uitziet. Maar ik vindt het wel behoorlijk van nu in combinatie met wat James Bond achtige elementen.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS