stay hungry, stay foolish

met Twine alles aan het internet koppelen

‘The Internet Of Things’ wordt het wel genoemd, de ontwikkeling die er aan zit te komen.
Nu we langzamerhand van de ‘ouderwetse‘ ip adressen overstappen naar de nieuwe versie gaat het mogelijk worden om elke zanskorrel op aarde een eigen ip-adres te geven. Dus we zitten een poosje niet meer tegen een limiet aan zeg maar.

Alle apparaten en dingen kunnen dus verbonden worden met het internet en na lieve lust met elkaar communiceren. En dat bied mogelijkheden. Vreselijk veel zelfs.

Zo kun je bijvoorbeeld de wasmachine, de koelkast en de badkamer erop aansluiten. Alleen dat gaat nog een poosje duren dat alles verbonden is.

Maar toen was er een kickstarter.com project, genaamd Twine. Een redelijk simpel ‘blokje’ dat draait op 2 penlite batterijen en middels wifi verbonden kan worden met het internet én het kan bewegingen, vocht, magnetisme en temperatuur meten.

De mogelijkhedenb:

  • De Twine op de wasmachine leggen en een signaaltje krijgen als de was klaar is.
  • Op de vloer van kelder leggen en een signaal krijgen als de boel overstroomt.
  • Als beveiliging dienen voor deuren.
  • Etc. etc. Bedenk het maar wat, eindeloze mogelijkheden.
Het Kickstarter project had $ 35.000,– nodig, maar inmiddels is het daar al dik 4x overheen. Men wil dit dus dolgraag hebben en ik kan me wel voorstellen waarom. Er zijn zo vreselijk veel leuke dingen mee te doen en het is zo vreselijk simpel. Vooral als het wat doorontwikkeld is en het voor € 8,– bij de Albert Heijn in de schappen ligt.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS