stay hungry, stay foolish

Occupy Flash

“Flash is dood! Bedankt voor de tijd dat je je mochten gebruiken. Maar nu is het tijd om te gaan. Er zijn betere oplossingen gekomen de laatste tijd. Doei dus!”

Dat is zo’n beetje het statement achter occupyflash.org, die mensen wil bewegen om de Flash player van je computer te verwijderen.

iOS heeft nog nooit Flash aangekund en ik moet zeggen, dat ik het eigenlijk nooit echt gemist heb. En blijkbaar had Apple het aan het rechte eind, of wellicht om die reden, heeft Adobe heeft namelijk onlangs aangekondigd Flash voor mobiele toepassingen niet meer verder te ontwikkelen. Blijkbaar zijn er betere alternatieven. Ik ben niet zo;n techneut dat ik dat tot in details ook weet, maar het deel wat ik ervan heb gehoord, klinkt vrij logisch. Flash is namelijk zwaar, is niet onafhankelijk en vergt installatie.

Het is tijd om door te gaan, oude dingen achter ons te laten en naar nu en de toekomst te kijken. Net zoals we nu wel een beetje klaar zijn met Internet Explorer 6, die steeds minder ondersteund worden, want het is inmiddels een product dat niet meer goed is, vergeleken met wat er nu beschikbaar is. We moeten niet blijven hangen, we moeten doorgaan, zoals Ramses Shaffy al zong.

Ik knal hem er gelijk even af, om te kijken of de boel er echt niet van in het honderd gaat lopen.
Eerst maar even zorgen dat YouTube ook écht HTML5 gaat gebruiken.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS