stay hungry, stay foolish

review van een de Big Skinny portemonnee

Alweer een poosje geleden kwam ik een website tegen die beweerde de dunste portemonnees te maken die er op de aarde bestaan. Nu is een portemonnee ‘an sich’ onderhevig aan slijtage en de versie die ik had begon al tekenen van slijtage te vertonen. Dus het trok mijn aandacht al snel. Helemaal toen ik ook nog eens las dat ze zelf erg onder de indruk waren van de stevigheid van hun product, op een eerlijke en nuchtere manier. Een manier die me wel aansprak.

De oude portemonnee die aftands is geworden

Dus ik had een reden om er eentje te bestellen en af te wachten wat er nu van al die beloftes waar zou zijn.

Een week of wat later, arriveerde de blauw versie van de Big Skinny Multi Pocket die gelijk ingericht ging worden met de inventaris van mijn ‘oude’ portemonnee. En tot mijn verbazig paste inderdaad alles erin, terwijl de nieuwe toch echt heel wat kleiner en dunner oogde én aanvoelde. Alle pasjes, alle extraatjes die handig zijn om bij je te hebben, zoals een paar blanco briefjes, wat postzegels, een scalpel en een paperclip (want je weet maar nooit waar dat handig voor kan zijn) pasten er perfect in.

En, het meest mooie van dit alles, de belofte was geheel terecht. De nieuwe is een heel stuk compacter dan de oude. Hoezee!

De nieuwe portemonnee, die nogal wat ruimte bespaard.

Kanttekening: (incl. extra lifehack) Echter… ik moet het even vermelden, niet alles past, nee, er is namelijk geen enkele plek voor voor klein geld. Geen ritsjes, geen vakje, niets van dat. Máár, is dat erg? Welnee, want ik was al bezig zoveel mogelijk via de pinpas te betalen, en het wisselgeld dat ik ontvang gat gelijk de broekzak in. En thuis, gaat het zo, hup, de spaarpot in. Een mooie extra geldstroom die, nagenoeg ongemerkt op jaar basis behoorlijk wat extra oplevert.

(nog een extra lifehack) De laatste keer dat ik de spaarvarken omkeerde om richting bank te brengen bracht het netjes een paar honderd euro op. Ik heb voor de volgende keer op de onderkant de datum geschreven wanneer ik weer begon met het vullen. Kan ik de volgende keer ook mooi zien in hoeveel tijd ik hoeveel heb gespaard.

Dit artikel is ook verschenen op Lifehacking.nl

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS