stay hungry, stay foolish

als je schrijft, dan schrijf je

Schrijven is een process waarbij alle randvoorwaarden perfect moet zijn.
Geen afleiding, alleen je gedachte, en een plek waar het op vast gelegd kan worden. En of dat nu een boekje is met blanco pagina’s, of een leeg document, dat maakt niet uit. Als je maar geen afleiding hebt.

Geen muziek die je mee kan zingen, geen gepraat op de achtergrond, geen websites in het zicht of twitter notificaties in het blikveld.

Als ik begin te typen zet ik eerst alle muziek uit. Of, als ik op kantoor zit met anderen, zet ik klassieke muziek of techno in Spotify, gaat de koptelefoon op en duik ik in de letters en de zinnen.

Inmiddels zit er in WordPress, zoals nu tijdens het schrijven van deze blog, een fullscreen editor die dit vrij goed doet.

Maar voor ander typewerk is een teksteditor wel handig. En die heb ik gevonden in iA Writer. Zowel voor de Mac, als voor iOS beschikbaar en met de ondersteuning van Markdown om snel en makkelijk wat basis tekstopmaak te doen en iCloud om zonder gedoe het op verschillende apparaten beschikbaar te hebben.

Fullscreen typen op een wit canvas, zonder tierelantijntjes. Met alleen letters en …, verder niets eigenlij, er zijn zelfs geen instellingen mogelijk. De essentie van schrijven dus.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS