stay hungry, stay foolish

de flow van een papierloos leven

We schrijven er op Lifehacking.nl al veel vaker over, het verbannen van het papier uit ons leven. Niet overal, maar in zoveel mogelijk gevallen, waar het makkelijker en beter is om voor de digitale oplossing te gaan. We hebben het vaak over de technische oplossingen als Evernote en de beste scanner voor het werk. Maar waar het allemaal begint, is de workflow. De beslissingen, wat scan je, wat bewaar je en wat gaat er weg?

Er zijn uiteraard meerdere manieren en flows en je zult eentje moeten vinden die het beste bij jou manier van leven en omgaan met techniek past en waar jij je plezierig bij voelt. Maar lezen over iemand die alles al geïmplementeerd heeft en het zeer uitvoerig heeft omschreven kan geen kwaad. Daarom nemen we je graag even mee naar de blog van Jamie Todd Rubin, die uitvoerig uitgelegd hoe hij het heeft ingericht.

Naast de hele flow, even in het kort zijn 4 belangrijkste tools:

  1. Evernote, duh… Daar schrijven we regelmatig over en kennen we inmiddels goed.
  2. Scanner, logisch… Want hoe wordt anders dat papier digitaal?
  3. Ontnieter, slim! Die heb ik nog niet.
  4. Papierversnipperaar, ook slim! Want ik scan dikwijls persoonlijke post, waar iemand anders niets mee te maken heeft.

Nuttig leesvoer dat een goede aanzet is om je eigen work mee tegen het licht te houden. Werkt alles wel bij mij zoals ik het wil? Het moet gemak opleveren, geen gedoe zijn. Ik mis allen in de workflow, het markeren van de originelen die je wilt bewaren, die kunnen we dus mooi op onze eigen lijst van hacks bijschrijven.

Dit artikel is ook gepubliceerd op Lifehacking.nl

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS