stay hungry, stay foolish

IKEA schopt de fotograaf en stylist eruit

Althans, de ‘ouderwetse’ manier van de inrichtingen styleren en er plaatjes van maken. Want met de aanstaande catalogus worden delen van de inrichtingen volledig opgebouwd uit kunstmatige pixels.

Komend uitgave zal 12% in 3D getekend zijn, bij elkaar gezet worden en op die manier getoond worden aan het publiek. En in 2014 zal dat verdubbeld worden.

Een behoorlijke inspanning, maar voor de toekomst wellicht een geweldige set en in ieder geval een behoorlijk spong in de toekomst.

Want, alle producten die de interieurmagnaat maakt zijn toch al digitaal beschikbaar, dus dat is het probleem niet. Het levert zelfs in de toekomst nog meer spannends op. Want wellicht krijgen we op termijn wel gepersonaliseerde catalogussen, aan de hand van onze eigen smaak. Of kunnen we zelf een platte grond van ons huis uploaden en krijgen we daar een zeer realistisch beeld van hoe dat eruit ziet met allemaal IKAE spulletjes. Of kunnen we over een paar jaar ook dingen van IKAE virtueel kopen om op de hoek te laten 3D printen.

Ze zijn lekker aan het innoveren. Want eerder al werd bekend dat de komende catalogus volledig ‘augmented‘ zou zijn. Dat je met je mobiele telefoon een extra laag met informatie toe kunt voegen aan het geheel.

Goed bezig daar in Zweden dus. Of was het nu Nederland? Want de naam IKAE is ondergebracht binnen de Nederlandse landsgrenzen.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS