stay hungry, stay foolish

met Triposo een wereldwijde reisgids op de mobiel

Hoewel ik de term ‘mobiel’ of ‘mobiele telefoon’ eigenlijk tegenwoordig een vreselijke vindt, want hoeveel bel je nog met je ‘hoe we dat ding dan ook gaan noemen’, zet ik hem wel het wel zo in de titel. Dan weten we namelijk gelijk waar het over gaat.

Volgens een recent onderzoek, bellen we niet al te veel meer met de ‘mobiel’. In Engeland althans, maar dat zal in Nederland niet anders zijn. Van de 128 minuten die het apparaat per dag gebruikt wordt, wordt er nog maar  zo’n 12 minuten mee gebeld. Zelf kom ik niet verder dan 2/3 minuten denk ik. De rest van de tijd gaat op aan internet, de sociale media, muziek en vooral podcasts en luisterboeken luisteren in mijn geval.

Waar het kleinnood ook perfect voor is, is ervoor zorgen dat je een schat aan informatie bij je kunt hebben. Uiteraard als je connected bent, maar ook offline. Op reis bijvoorbeeld.

Nu heb ik op verre reizen eigenlijk altijd wel de trouwe Lonely Planet mee, altijd bij de hand, makkelijk om aantekeningen te maken en eenvoudig aan een local te geven om die kaart even uit te leggen. En thuis in de kast mooi als logboek waar ik ben geweest inclusief de aantekeningen en krabbels.

Maar up-to-date is ie niet altijd en de informatie is beperkt. Want wat als je je reis ineens om gooit en nog een extra land mee wil pikken. Oke, oke, in Cambodja koop je dan een kopietje can de LP voor $ 5,–, en dan ben ik nog opgelicht.

Maar het liefst heb ik nog een offline reisgids op m’n iPhone. En daarvoor is Triposo inmiddels mijn favoriete app voor want:

  • Offline beschikbaar, ook kaarten
  • Haalt de data uit andere bronnen en voegt die samen (Wikitravel, Wikipedia, World66 en Openstreetmap)
  • Ziet er slick uit
  • Per land, streek of stad is de informatie te downloaden

Interface technisch zou het nog een verbeterslag kunnen gebruiken, vooral op het UX vlak, maar ze zijn op de goede weg. Maar in het geheel een geweldige app om altijd op je telefoon te hebben. Vooral op reis, maar ook om lekker te lezen over andere landen en bij weg te dromen en vooruit te plannen. Stel dat ik sterren voor apps zou uitdelen, hier op buxx.nl, dan zou ik er 4 geven, van de 5.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS