stay hungry, stay foolish

nepvlees

Bio vlees, nepvlees, geen vlees. Respectievelijk te prijzig, vreemd en zonder van het missen.
Maar wat het belangrijkste is, is dat dat wat uiteindelijk op je bord terecht komt smakelijk is. Qua smaak, qua geur en voor het oog.

Maar dat nepvlees, klinkt vreemd, want waarom zou je dan niet gewoon zonder vlees eten. Maar als je het aantrekkelijk maakt en wat hip, dan is het het overwegen wel weer waard. Want we zitten momenteel in een face dat alles er wel zo’n beetje is, veel is uitgevonden en nog meer dingen zijn remixes van bestaande dingen.

Want, wat als alles hetzelfde is, wat stijgt dan nog boven de rest uit. Dingen met een goed verhaal en wat stijl.

Beyond Meat doet dat met nepkip. Het is dat ze zeggen dat het niet van een hoen is, want het lijkt er wel verdacht veel op. En als ik het zo lees heeft het nogal wat goede punten.

Helaas enkel nog in de VS te krijgen, maar ik ben benieuwd. Ik denk dat kip wel een van de makkelijkste vleessoorten is om na te maken qua beleving. Het smaakt namelijk nauwelijks naar iets, de manier van bereiden maakt het pas smakelijk.

En blijkbaar is het interessanter dan ik had verwacht, want in las dat zelfs Peter Thiel, de eerste investeerde in Facebook en oprichter van PayPal, interesse heeft getoond in een bedrijf dat 3D vlees print. Interessante ontwikkelingen dus allemaal, helemaal nu de term 3D printen valt, een van de innovaties van de laatste jaren die volgens mij een hele grote rol gaat spelen de komende jaren.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS