stay hungry, stay foolish

decennium #1 voor buxx.nl

10 years

Lekker rustig heb ik het voorbij laten gaan, de verjaardag van buxx.nl. Want stiekem heb ik een hekel aan eigen verjaardagen. Is zie de lol er niet van om bewust in het middelpunt van de belangstelling te staan en te roepen: “Kijk mij eens!”

Iets wat ik wel tof vindt, zijn mijlpalen. Een jaar voor mezelf aan het ondernemen bijvoorbeeld met Brilliant Bastards en patrickloonstra.nl, of nu, ‘gewoon’ alweer 10 jaar aan het bloggen zijn. Met 3.742 gepubliceerde berichten.

Nog ver voordat de sociale netwerken, het real-time web en het altijd online zijn, opkwam.
Destijds maakte ik fotootjes die via een inbelverbinding (jaja) naar Moblog.nl gemaild werden. Helaas is de site inmiddels niet meer actief. Maar het was voor mij de voorloper van het Twitter van nu. Je leerde de mensen kennen die ook de foto’s erheen stuurde. En ik volg een handje vol mensen uit die tijd nog steeds.

In die 10 jaar is de content alle kanten opgegaan. Van korte ‘Tweets’ met loze opmerkingen, tot uitgebreide stukken. Van persoonlijk, tot het gewoon linken naar andere toffe dingen.

Een hele heldere en duidelijk focus is er nooit geweest door de 10 jaar. Met flarden ging het een richting op, maar al snel werd die weer bijgesteld. Wat het al die jaren wél is geweest, is het laten zien waar mijn interesses liggen. En zo heb ik dus onbewust een aan document van mijn eigen leven gewerkt.

De plek die ik destijds in beslag had genomen om als persoonlijke dumpplek te gebruiken voor al dat moois wat ik tegen kom.

Volgens mij de belangrijkste reden voor het gros van mensen met een blog gelde destijds. En wellicht nog steeds.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS