stay hungry, stay foolish

Factlink gaat het web toetsen op de werkelijkheid

Hier om de hoek, in Groningen, is Factlink bezig om het wereld wijde web betrouwbaarder te maken. Een gigantisch hoog doel, maar zeker een die geweldig zou zijn als ze daarin slagen. Door er een laag er overheen te leggen waarmee je de waarheid van artikelen kunt toetsen. Dus met de ‘wisdom of the crowd’ het web, en dus de wereld, betrouwbaarder maken. Want er zwerft veel, heel erg veel onzin rond op het internet.

The new web inspires us to bring together the content of billions of users in one simple and elegant perspective that shows what people know.

Factlink works on helping people understand how credible the information is that they’re reading. The service is built on the belief that information should be openly shared, accessible, and transparent.

Inmiddels zijn ze voorzichtig aan het uitrollen en live aan het gaan. En buxx.nl hoort bij een van de eerste sites waar je gebruik kunt maken van Factlink.
Als je een zin selecteert krijg je de optie om er een facts van te maken. In het artikel over de theQ camera zijn er al een paar aangemaakt, daar zijn ze al als vinkjes te zien.

Probeer het maar eens. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

factlink-in-gebruik-op-buxx.nl

2 Responses to “Factlink gaat het web toetsen op de werkelijkheid”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS