stay hungry, stay foolish

FlyKly maakt elke fiets elektrisch

Ik woon met gemak op fietsafstand van de plek waar ik mijn werk doe. In bijna een kwartier ben ik van huis naar HQ.  En mocht ik ooit naar verderop verhuizen, dan lijkt het me vreselijk om elke dag duf in de auto te moeten stappen, of aan te sluiten in de rij om in een stampensvolle trein of bus plaats te nemen.

De fiets is de oplossing. Maar wellicht wil je wat hulp. Hulp van een motortje. Steeds meer mensen, niet alleen de oudjes, hebben een elektrische fiets om niet al te bezweet op het werk aan te komen en ik kan ze geen ongelijk geven. Alleen die dingen zijn zo ongelofelijk lelijk en duur.

En dat dachten ze bij FlyKly ook. Momenteel loopt er een Kickstarter campagne voor. Ze hebben hun doel al 2 maal gehaald en er zijn nog 27 dagen over om meer, veel meer, binnen te halen. Blijkbaar ben ik niet de enige die het mooi vindt.

flykly fietsen

Een wiel die in je bestaande fiets past. Met je smartphone te bedienen is. En een GPS heeft mocht je fiets ooit gestolen worden. klinkt goed. En met z’n $550 niet goedkoop, maar zeker goedkoper dan een hele elektrische fiets.

Ze bieden zelfs een SDK aan, waarmee ontwikkelaars zelf aan de slag kunnen om hun software en diensten op het fietswiel kunnen aansluiten. En de app van FlyKly zelf houdt je ritten bij en analyseert je fiets gedrag. Quantified Biking dus.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS