stay hungry, stay foolish

Google met Project Loon, een heus bollon-net

Nieuw avontuur voor Google. Een wereldnetwerk bouwen met behulp van ballonnen. Het is nog geen 1 april, maar Google is met z’n Google [X] niet voor niets op zoek naar het oplossen van wereldproblemen. Oftewel Moonshots. Ideeën zo groot, zo ingrijpend voor de mensheid, dat ze zich geroepen voelen om hier mee bezig te zijn.

Naast de briljante site van google.com/loon dat hoog in de lucht begint en op aarde eindigt (scroll maar eens door), is dit natuurlijk even zot als geweldig. Maar goed, ze werken daar in de VS ook aan zelf-rijdende auto’s. Dus waarom ook niet. Het idee is fantastisch. Internet brengen naar delen van de wereld waar dat nog niet zo is als bij ons.

Want het brengt de wereld veel goed. Zoals ze uitleggen in deze video.

Ik smelt zowat na het aanhoren van dit doel wat ze voor ogen hebben. Geweldige amities en visies om écht impact te maken op de wereld.

Maar naast het verhaal wat ze schetsen, is de techniek en de uitvoering uitermate interessant. Wil je meer weten over de techniek achter het hele project, dan is deze video echt even de moeite waard.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS