stay hungry, stay foolish

Blendle is dé verbinding tussen on- en offline

Een van de mooiste startups van de laatste tijd in Nederland is toch wel Blendle.

Eindelijk een initiatief dat een goede link legt tussen on- en offline. Althans, zoals het momenteel het slimste is. Want er is in die wereld nog zo veel meer te ontdekken, uit te proberen en te halen.

Er wordt dagelijks zoveel moeite gedaan door alle dag-, week- en maandbladen om ons dingen bij te brengen. Maar veel komt nooit bij ons. De verkoop loopt terug en je kunt nooit alles lezen.

Nu hebben veel uitgaven wel iets online staan. Van vreselijk slecht (enkel een pdf versie van de krant) tot best wel heel erg netjes (goede leesbare site met apps ernaast). Alleen dan moet je dus de keuze maken welke je wilt lezen en daar vervolgens een abonnement op nemen. En dat past niet bij de leefstijl van nu.

We willen altijd en overal toegang hebben. Spotify is daar subliem op ingesprongen door van het bezitten van muziek mensen toegang ertoe te geven voor een vast bedrag per maand.

blendle

Het internet heeft ons opgevoed dat we overal content tot ons kunnen nemen, van allerhande media. Je hoeft niet meer te wachten op de krantenjongen die een doorweekte krant bij je op de mat laat vallen.

En heb je die krant te pakken, dan moet je je worstelen door alle advertenties. Ook al geen pretje.

Blendle maakt aan heel wat met deze ongemakken (first world problems) een einde:

  • Je kunt heel veel kranten lezen zonder dat je voor allemaal een abonnement nodig hebt.
    Kranten als Volkskrant, de Telegraaf, het NRC zelfs al lokale kranten zoals het Dagblad van het Noorden. En sinds kort ook bladen als de Quest.
  • Je betaalt per gelezen artikel. Op een eerlijke manier. De eerste 15 seconden zijn gratis, zo kun je een indruk van het artikel krijgen. En vond je het achteraf niet zo interessant of zelfs slecht, dan kun je je geld (10 tot 50 cent) gewoon terugkrijgen, zonder gedoe.
  • Geen advertenties.
  • Je kunt mensen volgen en zien wat zij lezen.
  • Je kunt een melding krijgen op zoekwoorden.

Ik heb een invite over zodat je ook mee kunt lezen. Wil je di hebben? Reageer dan even hieronder.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS