stay hungry, stay foolish

Een video die de echte kracht van Bitcoin uitlegd

Al een poos ben enthousiast over het hele Bitcoin concept. Het klinkt voor de wereld van nu en morgen zoveel logischer dan hoe het hele financiële systeem momenteel inelkaar steekt. De technologische stap is super. Maar vooral de oplossingen en producten die erop gebouwd kunnen worden.

Tijdens een vakantie eerder dit jaar, schoot me te binnen dat een echt heldere uitleg over het basis idee erachter miste. Ik riep wat rond op Twitter. En niet veel later zat ik met Lykle en Rutger om tafel. We zaten op een goed spoor om hier iets mee te gaan doen. En ik monteerde een eerste versie van de video. Leuk, maar het miste nogal wat. Maar gelukkig was Sebas, die nét even iets beter is in animaties (lees: heul erg veul beter) enthousiast genoeg om hier wat moois van te maken.

eerste schetsen bitcoin properly video

En nu staat ie live, de video die de wereld achter Bitcoin uitlegt. De wereld van de blockchain. In het Nederlandse, Engels en zelfs Spaans. En sinds de lancering is het heel erg hard aan het gaan.
Mensen die vragen of er al vertaling naar het Spaans en Vietnamees komen. Mensen die mee willen helpen met het vertalen, aanvragen of de video vertoond kan worden bij een filmfestival (!). Praat de wereld erover op Twitter en wordt het op Reddit goed opgepakt.
Werkelijk bizar. Maar vooral heel erg tof. Zoals dit soort reacties:

  • Holy shit, this video is a winner. Sharing it right now.
  • This might be the best video on Bitcoin I have seen so far…
  • Wow, the Dutchies did some great stuff in that video!
  • Finally a video to explain what has been so difficult for me to describe to others. A big winner in my book. I can’t upvote this enough.
  • Fantastic video. Wow.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS