stay hungry, stay foolish

Geef waarde, geen troep

Op beurzen kun je heel wat SWAG scoren. Maar de meeste stands geven troep weg, echt troep.

Tijdens de tradeshow van SXSW ben ik van alles tegen gekomen. Lelijke stickers die je nog niet eens achterop je koelkast wilt plakken, lanyards (ja ze bestaan nog) met hele lelijke logo’s, buttons die je toch niet gebruikt en t-shirts zonder pasvorm.

Weinig, veel en veel te weinig bedrijven die wat veel moeite en budget investeren om zichzelf hier presenteren bieden ook echt waarde tijdens hun presentatie. En dat is toch echt wat je moet doen als je jezelf op de kaart wil zetten bij al die mensen die de standjes afstruinen.

De uitzondering hierop, was de Amerikaanse PTT, de USPS. Zij boden de bezoekers van de beurs hun eigen dienst aan. Je kon er je verzamelde SWAG naar huis laten verzenden. Helaas alleen binnen de VS, maar werkelijk briljant.

Waarde toevoegen voor de bezoekers, die niet met al die verzamelde troep hoeven rond te sjouwen. Hun eigen dienst promoten door de basis van hun bestaan direct op de beurs uit te voeren. En achteraf, als men thuis is alles netje thuisbezorgen en dus weer even contact hebbende.

Wat mij betreft de winnaar van de beurs.

usps op sxsw