stay hungry, stay foolish

Leren handletteren

Note: Tijdens het hardlopen, luisterende naar een podcast bedacht en in het hoofd al uitgewerkt. Direct na het rennen iA Writer aangeslingerd om dit artikel te schrijven.

Ik volg al een poosje de podcast van Seanwes, of Sean McCabe zoals ie in het echt heet. Hij is een ‘Handlettering Artists’, en heeft er zijn werk kunnen maken. Over zijn ervaringen en werk schrijft en praat hij. En dat doet hij op een bijzonder prettige manier. En helmaal als je weet wat voor kunstwerken hij maakt. Meer in te zien op Instagram.

Hij maakt van dat werk waarvan je denk “Oh wauw, dat zou ik ook wel willen kunnen”. En dat kan, waarom niet. Gewoon starten en heel veel oefenen. En om je daarmee te helpen heeft Sean onlangs een videoserie gemaakt.

In de serie ‘Learn Lettering‘ vertelt hij alles wat hij weet over het werk en laat ie vooral veel zien hoe hij werkt. Een cursus met een immense waarde dus. Van hoe je de eerste letters tekent, een layout maakt en de spatiëren toepast. Veel basis kennis, maar ook steeds meer in detail. Maar ook het hele business gedeelte deelt hij in de serie.

De hele videoserie is zeer professioneel in elkaar gezet. Goeie apparatuur is ervoor aangeschaft en er zit vreselijk veel tijd in het editen van het geheel om alles perfect te krijgen.

hand-lettering-workshop-large

Een serie die je kunt kopen voor $249,–

Een best bedrag. Een bedrag waardoor ik het hele product niet direct heb gekocht. Maar wel een bedrag dat redelijkerwijs tegenover alle kennis staat die hij met de kopers deelt. Verwacht ik…

Dus… Tijdens mijn rondje hardlopen schoot mij wat te binnen: Ik wil dit ook verder ontwikkelen, het hele ‘hand letteren’.
Maar weet, als piepkleine zelfstandige, nog niet of ik de $249 over heb voor de cursus.

Dus… Waarom ga ik niet op zoek naar iemand die een ‘custom handletterd piece’ wil?
In ruil voor de aanschaf van ‘Learn Lettering‘ voor mij ga ik bezig met ‘letteren’. En wel met en voor jou. Dat kan een quote, een deel van een songtekst, de missie/visie van je onderneming of een andere tekst zijn. Daar komen we wel uit.

Even de concrete voordelen op een rijtje, voor ons beide:

 • Jij krijgt een uniek design voor aan de muur, op je bureau of waar dan ook. Ik scan hem in zodat ie ook digitaal te gebruiken is en krijgt van mij ook schetsen om het proces te laten zien.
 • Jij krijgt lekker veel exposure op The Internetz, want ik blog, tweet en fotografeer me suf als ik bezig ben met het leren en tekenen.
 • Jij doet mee aan een leuk experiment.
 • Jij helpt een zelfstandige ontwerper een nieuwe stap te maken.
 • Ik leer ‘Hand Lettering’.
 • Ik hoef geen $249 te betalen.

Mocht je interesse hebben in deze leuke deal, waar we beide wat aan hebben, ik ben bereikbaar op hallo@patrickloonstra.nl.

Leuk nieuws. De mannen van Innovatio hebben gereageerd op mijn idee en zijn enthousiast.
Ik ga voor hen aan de slag met een custom handletter kunstwerk.

Ik ga jullie op de hoogte houden van het proces en uiteraard ook het resultaat. To be continued…

5 Responses to “Leren handletteren”

 1. Erik

  Hey Patrick.. Ik denk dat ik wel geïnteresseerd ben in deze deal. Ik zit zelf te denken iets voor buiten op onze inno-patio.

  Reply
 2. Een persoonlijk presentje - buxx.nl

  […] Voor de 5 vinders heb ik een persoonlijk presentje gemaakt. Want voor wat, hoort wat. Een handgeletterde versie van hun Twitter naam. Voor hen een uniek plaatje van hun eigen naam, voor mij een goede oefening voor hand letteren. […]

  Reply
 3. Joyce

  In de serie ‘Learn Lettering‘ verteld hij alles wat hij weet over het … Leuk artikel, maar verteld schrijf je hier met een -t.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS