stay hungry, stay foolish

Een half jaar naar Zuid Amerika

Hoi en gelijk weer doei. Want ik ben zo weg. Althans, niet in Nederland.

Het plan is namelijk om het komende half jaar in Zuid Amerika door te brengen. Een plan die al een poosje op de agenda stond, maar toen het bedrijf waar mijn vriendin werkte stopte met bestaan, werd het idee al snel een plan.

De uitvoering is wel even wat anders. Want het gaat geen vakantie worden zoals we dat eerder deden naar verre oorden op de aarde. Maar écht leven. Dus zowel ontdekken, reizen en genieten. Maar ook werken en dus zelfvoorzienend zijn.

Ik ga dus leven als een Digital Nomad.

ecuador-header

Op 1 maart vliegen we richting Ecuador. Met MacBook en slippers in de tas, om van daaruit verder te werken aan de dingen waar ik al mee bezig was. Ik blijf klaar staan voor mijn klanten, blijf nieuwe ideeën bedenken en projecten opzetten. Alleen dan vanaf een afstand.

Want per mail, telefoon en Twitter is natuurlijk gewoon contact te houden met al die toffe leuke mensen die ken en ga leren kennen.
Een beetje internet en een tafel en ik ben al klaar. Mijn MacBook Pro Retina is prima om al mijn werk onderweg te kunnen doen. Ik heb papiermonsters mee zodat ik drukwerk kan blijven bestellen voor klanten. Pennen, potloden en een schetsboek gaan mee. En natuurlijk de Bose QuietComfort 25 met noice cancelation om ongestoord te kunnen werken als dat nodig is.

Hoe dingen gaan lopen ga ik vooral meemaken en ervaren, dat is onderdeel van het reizen. En dat is wellicht juist de bedoeling. Dingen ontdekken, leren en ervaren. Om er vervolgens kennis mee op te doen en inspiratie te krijgen voor de toekomst. En die toekomst kan zelfs de dag van morgen zijn. Of iets wat over een uur gaat gebeuren.

Ik noem het dan ook niet werken in het buitenland, maar simpelweg leven. Punt.

route-door-zuidamerika

2 Responses to “Een half jaar naar Zuid Amerika”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS