stay hungry, stay foolish

Maak een backup, nu

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een harde schijf die ermee ophield terwijl je geen backup had. Een gestolen of verloren telefoon, met vakantie foto’s maar zonder backup.
Pijnlijk allemaal, en het kan zelfs desastreus zijn als jet om je werkbestanden gaat. Dagen, weken, nee… maanden aan werk dat ineens verloren is. Nooit meer terug te halen.

En iedereen weet dat een backup handig is. Maar lang niet iedereen heeft dat goed voormelkaar.

Om die reden is 31 maart World Backup Day. Om mensen bewust te maken van het belang.

Ik heb mijn backup zo geregeld:

  • Bestanden op mijn Mac en externe schijven worden constant veiliggesteld via BackBlaze.
    Een klein stukje software dat altijd aan staat en de laatste wijzigingen opslaat. Van mijn hele computer en alle externe schijven die ik eraan koppel. Onbeperkt en altijd.
    Superhandig en fijn en dat voor € 50 per jaar.
  • Alle bestanden waar ik momenteel mee bezig ben, staan ook standaard in Copy. Een soort Dropbox, maar dan wat scheutiger qua ruimte.
    TIP: Ik heb middels een slimme Adwords campagne een paar honder gig aan ruimte bij elkaar gesprokkeld en heb nu al mijn werkbestanden in Copy staan.
  • Foto’s op de externe HD komen natuurlijk ook in Backblaze, maar ondertussen ook in Google Plus. Zodra ik de app op mijn iPhone open worden alle foto’s automatisch daar opgeslagen. Wat het delen makkelijk maakt, maar ook lekker veilig.
  • Al mijn aantekeningen, ingekomen post, schetsen en andere paperassen staan standaard in Evernote. Natuurlijk omdat dat lekker 1 centrael plek is om alles op te slaan én vooral ook terug te vinden. En ook omdat het daar veilig staat.

Ik ga ervan uit dat ik hiermee voldoende heb gedaan om al mijn bestanden veilig te stellen.
Hoe heb jij dit geregeled?

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS