stay hungry, stay foolish

De tools waar ik mee werk

Iedereen heeft zijn eigen ideale setup op de computer en het internet. Dit is de mijne:

 

evernote logo

De tool die zichzelf positioneert als ‘extern geheugen’, en dat klopt. Hier kun je alles opslaan. Een korte aantekening, een heel stuk proza voor je volgende boek, een foto van een recept die je wil bewaren, bestanden die je wil bewaren en screenshots met aantekeningen.
In het begin is het even lastig om de waarde ervan in te zien, maar hoe meer data je in Evernote verzameld, hoe meer je erop kunt vertrouwen dat het daar terug te vinden is en hoe waardevoller het aan het worden is.

Starten is helemaal gratis, maar geloof me, hier wil je best € 40,– per jaar. Geloof me.

 

dropbox logoDropbox gebruik ik om de bestanden die ik veel gebruik online op te slaan. Een map op de harde schijf die constant synchroniseert met het internet. Dus altijd een back-up. En altijd een online versie om makkelijk met anderen te delen. Je kunt zelf in een map met meerdere mensen tegelijk werken, zodat iedereen altijd over de laatste versie van de bestanden beschikt.

Gratis voor de eerste 2 gigabyte. Maar door extra mensen aan te laten melden, kun je extra ruimte verdienen. Voor mij is een betaald account niet nodig, om dat ik inmiddels wat extra gigs heb verdient.

Echter ik ben ook bezig om Copy te testen. Vrijweg hetzelfde idee, alleen goedkoper en meer van alles.

 

backblaze logoBackblaze zorgt ervoor dat ik altijd een volledige backup van mijn hele computer heb. In Dropbox sla ik bestanden op waar ik veel mee werk. Maar niet al mijn archiefmateriaal zoals oude projecten, alle foto’s en muziek. Daarvoor is Dropbox me te duur.
Backblaze maakte op de achtergrond constant een back-up. En zelfs alle externe schijven die je aan de computer hangt. Dus ook ideaal om altijd een back-up te hebben van al die oude bestanden. En dit alles onbeperkt.

Voor zo’n € 35,– per jaar maak ik me geen zorgen meer of ik alles wel veilig heb.

Verder maak ik gebruik van: